söndag, mars 08, 2015

Hemma hos oss

Spännande morgon idag :) Så fort ett fik öppnade i morse gick jag och mannen min och åt frukost men det som hägrade mest var att läsa HD eller Sydsvenskan :) I deras Hemmabilaga idag fanns ett reportage om vårt hem :)På framsidan en del av vårt vardagsrum


Vardagsrum, kök och jag :)


Vårt sovrum syns här.
Koll på familjen:

Vi bor i Helsingborg och det är jag (Lisa) och min sambo Wojtek. Mina barn, Sandra 25 har eget företag, en skrivbyrå vid namn Goji (hemsidan är inte uppe riktigt än men den finns på FB), min son Hampus är 18 år och går Handels i Ängelholm och spelar fotboll. Min sambos dotter Zefirina är 14 år och bor med oss varannan vecka. Vi har två katter en burmatös vid namn Klarinett och en perser/norsk skogskattflicka vid namn Lakshmi.

Vi bor i en mindre trea på 60 kvm i Helsingborg. Huset är byggt 1887 och har en alldeles fantastisk innergård.

Jag driver inredningsbutiken Creations by Lis och min sambo har eget företag inom marknadsföring. 

Butiken och jag finns på:
Hemsida: http://www.creationsbylis.se
Blogg: http://creationbylis.blogspot.se
Samlingsblogg: http://svenskainredningsbloggar.blogspot.se
Instagram: @creationsbylis
Pinterest: https://www.pinterest.com/creationsbylis/
Fysisk butik: Kullagatan 56, in på gården, i Helsingborg.


Jag köpte lägenheten för 5 år sedan, då hade den fula plastgolv överallt, ett mörkt, tråkigt och väldigt dåligt planerat kök. Jag och en väninna målade alla tak och väggar, slog ner en dörrkarm, murade och putsade väggar som var oputsade. Jag anlitade en hantverkare till att lägga brädegolvet i hela lägenheten, utan trösklar så hela golvet ser likadant ut i alla rum, utom i badrummet. Jag målade sen allt i en ljusgrå nyans.
Köket var riktigt riktigt tråkigt så jag ritade ett nytt kök. Rev ut det gamla och fick uppsatt ett skräddarsytt kök med porslinsvask och gasspis. Hittade en läcker tapet på Mr Perswall, den liknar ärgade kopparplattor. Den satte jag upp på en vägg i köket och som "stänkskydd" har jag en gammal spegel jag köpt på auktion.

Jag har en byrå i hallen, hittade den för en billig peng för en del år sedan och målade den vit. Hittade också en text jag satte på byrån,  Silencium est divinum som betyder Tystnaden är gudomlig, vilket passar mig, jag är inte en pratkvarn och kan utan problem gå i flera dagar utan att prata med en själ...fast hmmm jag pratar nog lite med mig själv då :D. Det som är kul med just den byrån är att morgonen efter jag var helt klar med byrån gick jag upp och beundrade byrån innan jag skulle göra mitt kaffe....och vad ser jag? Någon har stulit S:et....det var min katt som på något vis hade pillat upp en bit av s:et och sen fått av hela och haft roligt med det under natten. Till slut hittade jag det mesta av bokstaven men inte allt, så fortfarande, flera år senare kan den byrån få mig att skratta när jag tänker på hur min lilla Loppa stal S:et :D.

Det kommer att komma ett reportage till från mitt hem men det hamnar i inredningsmagasinet Home & Country. Jag vet inte riktigt vilket nummer det kommer med i men jag hojtar till, för er som är intresserade :)

Önskar er alla en riktigt skön söndagskväll!

Kram Lisa

1 kommentar:

Anonym sa...

Är det slutbloggat sweetie? :(

Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kay Boyesen till Le Creuset kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://tinyurl.com/o622tyu