fredag, augusti 22, 2014

Tjoohooo en lokal

Äntligen har vi hittat den perfekta lokalen till butiken :) En lokal med industrikänsla på en innergård på gågatan i Helsingborg, Kullagatan 56.
Det ska bli så kul att kunna ställa upp alla fina saker istället för att ha dem nerpackade i lådor.

Vi har rivit ner alla kablar och tagit bort ett minikök och lite annat smått och gott, nu håller den på att sandblästras så att den fina tegelväggen kommer fram och all löst hängande färg försvinner :)

Det här är ingången från gågatan, just nu är här en massa byggnadsställningar för att fasaden på fastigheten ska renoveras.


Creations by Lis 

I tisdags (19 augusti) satte vi nyckeln i dörren för första gången :)

Nyckeln till nya lokalen

Här är framsidan, inte så värst vacker nu men även här på innergården ska det renoveras och bli fint :)

Framsidan

och den rosaröda färgen på fasade ska bort :)

Ingången

Här är några stallfönster som vi köpte av en kille i Genarp, han håller på att göra om en industrilokal till en bostad, han visade oss runt och berättade om hur han tänkt, det kommer att bli hur läckert som helst och han kommer antagligen att vara med i Husdrömmar nästa gång det visas på TV :)
Stallfönster

Här tänkte vi byta ut de fula tråkiga fönstren mot stallfönster istället :)

Stallfönster ska vara här istället :)

Här står jag och ska ta lite bilder med min mobil, en liten toalett syns till vänster i bild och ytterdörren till höger.

Jag är lycklig :)
Den lilla träutbyggnaden bredvid toaletten har vi rivit och alla kablar är borta nu. Den svarta "tavlan" till vänster är en stor plåtdörr som vi ska ha kvar.

En del av lokalen

Längst in i den blivande butiken

Miniköket längst in har vi också rivit ut och väggen till höger kommer att bli urläcker när vi blästrat fram tegelväggen som finns under.

Här har vi det läskiga gamla miniköket.

Knackade ner lite puts och så här fin är tegelväggen under så den ska tas fram.

En liten bit tegelvägg tittar fram.

Till slut har vi trappan ner till källaren, den blir perfekt som packrum och gott om plats för mig att måla möbler, bränna och vara kreativ i största allmänhet...kan tro jag längtar till allt är klart :)
Trappan ner till källaren

Fler bilder kommer när vår duktiga blästrade är klar och vi har städat bort all sand skräp som blir efter blästringen. De som hjälper oss med blästringen är Helsingborgs Fasad & Kakel.


Kram och ha en gó helg alla, nu ska vi fortsätta greja :)

Kram Lisa1 kommentar:

hesan sa...

Så fint det kommer att bli!
Stort lycka till!
Helena.