onsdag, juli 11, 2012

Italienresan

Hemkommen från den mest underbara semesterresa jag någonsin har haft!

Albacina

Jag och min Björn var runt i Italien under 14 dagar. Vi hittade wimdu.com på nätet, där man kan hyra bostäder av privatpersoner....bra priser och de tre värdinnorna vi hyrde av var helt underbara :)
Vi flög till och från Pisa med Ryanair, billigt och bra!

Vi började med att ta vår lilla Fiat 500 som vi hyrt och körde rakt igenom Italien till östkusten och en liten by som heter Altidona och ligger i Marche området. Himla mysigt och nära till havet, en dag tog vi tåget till grannbyn Grottamare och besökte en strand där också :). Det var ju fotboll en av kvällarna....Italien-England var det nog :/ ... vi såg den på den lilla lokala pizzerian där de hade ställt ut den stora TV och alla i byn satt där ute och kikade :)) vilken stämning, helt otroligt!!! och Italien vann ju :)) så vi blev bjudna på champagne och de försökte förstå oss och vi dem (de kunde ingen engelska och vi knappt ingen italienska)
Stranden i Altidona

I vintras satt vi och drömde oss bort på nätet och hittade ett hus i Italien som var till salu...vi blev liksom lite kära i det huset!!! Så när vi skulle bege oss till Toscana..kom vi på att vi kunde ju köra inom Albacina (det var där huset låg :) Kurvig och brant körde vi genom berg och dalar och kom fram till en liten liten söt by, tog en glass på piazzan och såg huset vi tittat på i vintras.
Ett tu tre kommer där ut en kille från gelaterian och på klickande svenska frågar om vi var från Sverige...kan väl säga att vi blev lite lätt förvånade :))
Då visade det sig att det var hans hus vi kikat på och han visade oss runt inne i huset och berättade om byn och var riktigt riktigt trevlig :) Det är hans barndomsby men han bor både i Stockholm och i Albacina.
Viken grej....kändes som det liksom var menat på något vis!
Jag i soffan i huset vi drömt om i vintras :)

Toscana, vilket böljande landskap och utsikten från vår terass var slående! I denna lilla by såg vi Italien-Tyskland på lilla lokala teatern :) och Italien vann då också...här fick vi hemmagjord limoncello av ägaren till pizzerian och champagne av en liten liten man som dagen innan gett min en rund zuccini :))
Utsikten från terassen i Casciana Alta (Lari, Toscana)

Sist och minst :) men absolut underbart var vi i Leivi som ligger i Ligurien, där hyrde vi en liten liten stuga i en olivlund....åhh så romantiskt :) Vi tvättade kläder utomhus med tvätt tvål, lagade mat på gasspisen och när det var som varmast tog vi en svalkande dusch med trädgårdsslangen!
En fantastisk utsikt från trädgården, en gullig osteria låg i närheten och bussarna till den större staden Chiavari gick varje dag....där vi badade en hel del (vi hade 32 till 38 grader hela tiden så stranden med det ljumna havet var rätt skönt)
Vår lilla trädgård i Leivi
Vi lagar mat och leker skogstroll :)) oborstat hår ser ut så här :))

Jag planterar basilika och rosmarin :)

Vinrankorna som frodades i trädgården

Vi besökte inte en enda turistattraktion under de här två veckorna, vi bara var :)) på stranden, i byarna, satt på cafeér och tittade på folk, lagade egen italiensk mat.....ja bara njöt av folket, maten, vinet och det underbara landskapet.

Ett litet tips till dig som funderat på att göra som vi.....byta inte boende på söndagar för då går det inte så många bussar :)) OCH ska ni handla mat i en liten by...kolla då så att det inte är stängt på onsdagar, de tycker nämligen att det är för långt mellan helgerna så en del håller stängt på onsdagar :))))

När planet landade på svensk mark kom det tårar i mina ögon...jag ville verkligen inte åka därifrån :( snyft....

Kram Lisa