tisdag, september 29, 2009

Doften av nymalt kaffe

...mmm såå gott. I söndags rensade jag hallen, tog ut allt i alla fyra garderober och sorterade, en del till insamling en del ner i förrådet (sommarkläderna) och en del saker kastades. Mina nytvättade kläder hängdes in, så härligt det känns även om inte garderobsdörrarna är öppna känner man ändå att det är ordning och luftigt.
I går efter jobb var jag på ansiktsbehandling, i två hela timmar låg jag och njöt i fulla drag när Maria rengjorde och masserade och till det ljuvlig Mozart.

Nu har jag städat och ska packa paket som ska skickas iväg. Men först kaffe, känner ni doften av de nymalda kaffebönorna?

Ha en underbar dag idag

Kram


lördag, september 26, 2009

Vad tycker ni?

Jag har två enkäter här på bloggen, du hittar dem i högerspalten. Var gärna med i mina små undersökningar. Det är alltid spännande att höra vad ni tycker :-)



















Dessa underbara hållare till julgransljus hittar du i butiken. Den vackaste dukningen kan du göra med dessa hållare, kläm fast den på tallriken och tänd ljusen när gästerna ska sätta sig till bords...vackert och annorlunda.

Jag får snart in vita ljus som passar utmärkt till hållarna.
Ha en härlig helg

Kram





Mysa inne

känns riktigt bra när vädret är grått. Just nu läser jag och inspireras av Jeanne d´ Arc Living nr 5 som du också hittar i min butik.
























En av mina fina växter i vardagsrums fönstret























Goa kramar till er alla


Färgskala

Jag var inne hos Färg & Form = Creativity och testade också vilken färgskala denna bild hade på nätet. Här kan du se resultatet.

Lite kul att se vilken färgskala man har hemma :-)
Idag är min tvättdag, mycket tvätt är det, tog av alla överdrag till sittdynorna i soffan, gulp första gången och hittade inget tvättråd så jag hoppas att de inte blir förstörda.
En go helgkram



torsdag, september 24, 2009

Mina raggsockar

från Lisbeth Dahl har jag plockat fram igen. De är de finaste, underbaraste raggsockar jag någonsin haft.


















Man kan dra upp dom ända till knäna när man är riktigt frusen.


Friska höstkramar

måndag, september 21, 2009

Ljuslyktor inför höstens mörka kvällar

Vackra ljuslyktor kan man inte få för många av nu när hösten närmar sig. Jag måste ha lyktor eftersom kisen min är såå nyfiken på levande ljus, tyckte det luktade bränt en kväll förra hösten och jodå...kisen hade varit lite för nyfiken så halva svansen var alldeles svart, tak och lov var det bara päls som brunnit och inte själva svansen.....men hon har inte tagit lärdom av bränt barn skyr elden för det hände fler gånger så nu blir det lyktor för min del :-)






















Kika gärna in i butiken så hittar du fler modeller.

Önskar er en fin vecka




söndag, september 20, 2009

Brunch på balkongen

...blev det idag. Så härligt, solen lyste och vi gjorde baguetter och cappuccino...mmm så gott. En sån där lugn, stilla och alldeles underbar söndag.

Ha en mysig söndag

Kram

Lisa

lördag, september 19, 2009

Efter och före

Vill visa min fina byrå jag har i hallen som jag hittade på en loppis för 250 riksdaler. Med den vita färgburken och pensel blev den så här fin.



När jag köpte den såg den ut så här.



Så här gör jag när jag målar:
Slipa först med sandpapper
Målade en gång med vanlig vit matt takfärg
Låt färgen torka
Måla igen
Låt färgen torka
Måla igen
Slipa med sandpapper för att få en nött look.
Kan om man vill gnida in antikvax för att få en skyddande yta och lite lyster..
men använd inte det på möbler som används ofta som skrivbord, matbord och stolar
de blir lätt lite klibbiga när de torkas av ofta..

Ha en härlig lördagskväll
Kram

Lisa

Ny butik – och bloggdesign

Nu har jag skaffat mig en ny blogg och en ny butiksdesign till
Tog kontakt med Wikinggruppen som nu står för designen till min butik. De är några jag varmt vill rekommendera om du tänkt skaffa dig en webbshop. De är otroligt trevliga och svarar på mail nästan innan man hunnit skicka frågan. De fixar alla ändringar och små justeringar man vill göra på ett kick. Högsta betyg till Jonte och Jerry för service och bemötande utöver det vanliga.
Ni är bäst!
Creations by Lis. Kika gärna in i butiken, jag firar den nya designen med... kanske inte champagne och kaviar, men lite annat smått och gott till mina gamla och nya kunder.



Handlar du mellan 19 september till och med den 10 oktober handlar du FRAKTFRITT, när du kommer till kassan skriver du in koden FRAKTFRITT, 
och du är med i utlottningen av din order, hela ordervärdet tillbaka till dig om du vinner OCH är du en av de tolv första som handlar för 500 kr eller mer
får du också magasinet Jeanne d´ Arc Living nr 4 som gåva.

För er som bloggar om heminredning och vill länka till min butik har jag ett stående erbjudande!



Hoppas ni kommer att trivas här, kanske inte så stor skillnad men nu när min butik har ny design ville jag gärna att bloggen skulle få detsamma.



Det underbara rostiga strykjärnet hittar du i min butik och en hel del andra charmiga, personliga inredningsdetaljer. Väntar in nya saker som anländer om ett par veckor.

Kram på er alla goá bloggtjejer.

Lisa